Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Transition Town Zutphen met volle kracht vooruit

Zutphen is hard bezig een duurzame stad te worden. Die conclusie trekt de initiatiefgroep Transition Town Zutphen uit de vele enthousiaste reacties die ze ontving na het organiseren van drie goed bezochte filmavonden voor de zomervakantie. Sindsdien zijn er nog diverse mensen aangeschoven, en heeft TT Zutphen een uitnodiging gekregen mee te helpen met de organisatie van de Dag van de Duurzaamheid op 27 september.
Door deze positieve energie vanuit de stad ziet de initiatiefgroep kans een ambitieuze najaarsagenda te presenteren. September, oktober en november staan in het teken van nieuwe filmavonden, een maandelijks Transition café, thema-avonden, een fietstocht langs duurzame initiatieven, een Open space dag en de Dag van de Duurzaamheid. Uit de Open Space dag, de thema-avonden en het Transition café zullen werkgroepen ontstaan.
Ook gaan binnenkort de eerste werkgroepen van start op het gebied van onderwijs en duurzaam wonen. Transition Town Zutphen nodigt iedereen van harte uit mee te denken en te doen. Haar doel is om van Zutphen een veerkrachtige samenleving te maken die in staat is voort te bestaan met minder olie. Door een duurzame lokale economie op te zetten zijn we minder afhankelijk van een ondoorzichtige en vaak onduurzame wereldeconomie.
Hiervoor gebruiken we het wereldwijde netwerk van Transition towns en de beproefde aanpak volgens twaalf stappen met hoofd, hart en handen. De basis vormt echter Zutphen zelf met zijn vele actieve inwoners.

Agenda:

September
3 september: Kelder stadsbrouwerij, Transition café
12 september, van 10 tot 17 uur: Stand op de braderie in wijk Noordveen
15 september: De Uitwijk, film The Power of community (over Cuba ten tijde van de oliecrisis)
22 september: De Kaardebol, film A farm for a future (over permacultuur, landbouw zonder olie)
27 september, 13.00 tot 17.00 uur: De Kaardebol, Dag van de Duurzaamheid
30 september De Kaardebol, lezing over bijensterfte met toxicoloog Henk Tennekens

Oktober
1 oktober: Kelder stadsbrouwerij, Transition café
3 oktober: van 10 tot 14 uur Zutphen e.o. fietstocht Het Groene Spoor. Langs duurzame initiatieven in Zutphen, duurzaam wonen, leven, consumeren.
10 oktober: Kaardebol, Open Space bijeenkomst. Tijd volgt.
16 oktober: De Mene, film A Crude Awakening (over het eind van de goedkope olie)

November:
5 november: Kelder Stadsbrouwerij, Transition café
12 november: Film Transitionculture (over de wereldwijde Transition beweging)

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur tenzij anders aangegeven