Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

filmvertoning “A Farm for the Future”

Natuurfilmster Rebecca Hosking onderzoekt hoe ze de boerderij van haar ouders in Devon kan omturnen in een toekomstbestendige energieneutrale onderneming, en ontdekt dat de natuur zelf de sleutel is. BBC documentaire over de dreigende wereldwijde landbouw en voedselcrisis, gefilmd in Groot Britannië.
Datum: donderdag 5 april 2012
Locatie: de Stadsbrouwerij, Houtmarkt 56 – 7201 KM Zutphen
Tijd: 20.00 uur met aansluitend discussie
Kosten: vrijwillige bijdrage

filmvertoning “Sea the Truth”

Sea the Truth
In Sea the Truth staat de conditie van onze zeeën en oceanen centraal. In de film gaan twee jonge marien biologen, Marianne van Mierlo en Barbara van Genne, op verzoek van Marianne Thieme wereldwijd op zoek naar wetenschappelijke informatie over de conditie van onze grootste ecosystemen, die meer dan 2/3 van onze planeet bedekken. Onderwaterfotograaf Dos Winkel toont de schoonheid van het onderwaterleven en de enorme bedreigingen waaraan dat bloot staat.
Datum: Donderdag 15 maart
Locatie: de Kaardebol, Harenbergweg 1 – 7204 KZ Zutphen
Tijd: 20.00 uur met aansluitend discussie
Kosten: vrijwillige bijdrage

Donderdag 1 maart vertoning film HOME

HOME is een film van Yann Artus-Bertrand. Hij laat de wereld op verschillende manieren zien hoe fantastisch en kwetsbaar onze planeet is. De film neemt je mee naar de meest bijzondere plekken op aarde en zal je laten zien wat we moeten behouden voor onze kinderen.
De filmmakers vinden de boodschap zo belangrijk dat HOME ook gratis beschikbaar is via internet. Op de filmavond willen wij echter ook met mensen in gesprek om ideeën en inspiratie te delen.
Meer informatie op de website van HOME.
Locatie: de Stadsbrouwerij, Houtmarkt 56 7201 KM Zutphen
Tijd: 20.00 uur met aansluitend discussie
Kosten: vrijwillige bijdrage

Donderdag 23 februari vertoning film Meat the Truth

Meat the Truth, de omstreden bewustmakingsfilm van de Partij voor de Dieren, geeft een inkijkje in de ontluisterende wereld van de vleesindustrie. Niet voor mensen met een zwakke maag, wel voor mensen die willen weten wat ze eten.
Locatie: de Kaardebol, Harenbergweg 1 7204 KZ Zutphen
Tijd: 20.00 uur met aansluitend discussie
Kosten: vrijwillige bijdrage

Zelf installeren zonnepanelen: gereedschappen, materialen en andere tips

Welk gereedschap en andere materialen zijn nodig? Welke zaken moet je nog meer rekening mee houden? Voor iedereen die besluit om zelf het dak op te gaan om panelen te installeren, hebben we wat handige praktijktips op een rijtje gezet. Zowel voor schuin dak als voor plat dak.

We hopen dat alle doe-het-zelvers met behulp van deze tips, beter voorbereid en daardoor met meer plezier en vertrouwen het dak op zullen gaan.
Eventuele aanvullingen of verbeteringen zijn uiteraard van harte welkom! Deze graag via de mail naar solarblitz@ztphn.nl.

of het installeren uitbesteden...

zelf installeren...