Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Zutphen krijgt energie van ZET!

Eindelijk is het zover: de coöperatieve vereniging “De Zutphense EnergieTransitie” (ZET) is een feit. Na vele maanden van voorbereidend werk, kunnen vanaf 12 mei alle inwoners, bedrijven en organisaties in Zutphen lid worden van ZET en kan men energie afnemen bij het duurzame lokale energiebedrijf.

ZET is als burgerinitiatief begonnen tijdens Transition Café op 3 november 2010. ZET is onafhankelijk van de gevestigde grote energiebedrijven en is het eerste Zutphense energiebedrijf dat van ons samen is. ZET wil zonder winstoogmerk alle burgers, bedrijven en organisaties in gemeente Zutphen, van duurzame en lokaal gewonnen energie voorzien. Als lid van de vereniging ZET, bent je van harte welkom op onze ledenbijeenkomsten en beslist je met ons mee over het realiseren van een betaalbare en ecologisch verantwoorde energievoorzienning in Zutphen.

Met de winst uit de verkoop van energie en de investering die de leden in ZET doen, realiseren we eigen productie-middelen in Zutphen, zoals zonnestroom-installaties, windturbines en warmte-krachtinstallaties. Zo wil ZET uiteindelijk alle energie die in gemeente Zutphen gebruikt wordt, duurzaam opwekken. Daarmee worden we samen steeds minder afhankelijk van de (wereld) handel in energie en zorgen we voor een schone leefomgeving en veilige manier van energie produceren.

We nodigen je van harte uit om de oprichting van ZET te komen vieren tijdens de Zutphense Klimaattop op zaterdagochtend 12 mei in het Stedelijk College, Isendoornstraat 3 te Zutphen. Je bent welkom vanaf 9 uur. Het programma begint om 10 uur.

Namens het ZET kernteam: Job Greeve, Vincent Otterloo, Rob Gort, Willem van Stockum, Iddo de Goederen

Voor meer informatie zie: www.ZutphenAanZET.nl