Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Zutphen heeft het eerste autonome groene stroomnetwerk

In Zutphen is het eerste autonome groene stroomnetwerk van Nederland gebouwd. Het betreft een koppeling van alle zonne-stroomsystemen van vakantiepark Bronsbergen.

Hier vind je een filmpje over dit systeem: Het eerste autonome stroomnetwerk van Nederland op New Energy TV

Bijeenkomst initiatiefgroep

De initiatiefgroep van Transition Town Zutphen komt een keer per maand bij elkaar. Het werk van de initiatiefgroep bestaat uit het organiseren van filmavonden, het voeren van netwerkgesprekken en het opzetten van een professionele organisatie. Daarnaast co├Ârdineert de initiatiefgroep het werk van de verschillende werkgroepen.
De initiatiefgroep bestaat uit een wisselend aantal personen (meestal tussen de 6 en 10), met zeer uiteenlopende achtergrond. Het werk voor Transition Town Zutphen is vrijwilligerswerk. Op termijn streven we naar een professioneel bureau dat als aanspreekpunt dient en dat het organisatorisch werk uitvoert.
De volgende bijeenkomst is op maandag 30 augustus van 20 tot 22 uur.
Heb je interesse in het werk van de initiatiefgroep en heb je specifieke vaardigheden die je wilt inzetten, dan kun je contact opnemen met zutphen@transitiontowns.nl of met 06 – 43 22 79 55.

Bijeenkomst werkgroep MEP

De werkgroep MEP bestaat nog niet zo lang en is nog in een verkennende fase. De werkgroep bestaat op dit moment uit vier mensen en heeft als doel om een Minder Energie Plan (MEP) voor Zutphen op te stellen. Dat is een plan dat weergeeft hoe we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunnen verminderen en hoe we de transitie kunnen maken naar minder energieverbruik, duurzame opwekking van energie en vermindering van het gebruik van grondstoffen in het algemeen. Meer informatie volgt spoedig op deze website.