Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Solarblitz 2012 van start

Het is zover: de zonnepanelen voor de Solarblitz 2011 zijn geïnstalleerd! De zelfinstallatiegroepen zijn bij elkaar het dak op gegaan voor de installatie van in totaal 60 zonnepanelen. Circa 12000 Wp aan vermogen is geïnstalleerd, zonder subsidie (!) en met alleen bij een enkeling enige professionele hulp, voornamelijk in de meterkast.
Er zijn alweer de nodige belangstellenden voor een tweede ronde. Planning is: 10 oktober 2011 de 1e informatie-avond, eind van deze herfst bestellen, in de lente van 2012 het dak op en de komende 25 tot wie weet wel 40 jaar elektriciteit oogsten!

Wie zich al in wil schrijven als deelnemer voor de Solarblitz 2012 kan terecht op www.solarblitz2012.ztphn.nl

TIP/ZET inloopspreekuur

Zaterdag 25 juni staat het TIP spreekuur in het thema ‘koelte’. ‘Hoe hou ik de zomerhitte buiten? Over slim isoleren en ventileren.’
Vrijwilligers van het Transition Info Punt (TIP) gaan in op allerlei praktische vragen van zowel huizenbezitters als huurders. In het verlengde daarvan is er informatie te krijgen over ZET: het lokale Zutphense energiebedrijf in oprichting.
Het spreekuur biedt ook een goeie gelegenheid om anderen te ontmoeten die actief met duurzaamheid aan de slag willen. Er zijn geen kosten aan het spreekuur verbonden. Voor meer informatie: tip.ztphn.nl of tip@ztphn.nl.

TransitionTown op de Wereldmarkt Zutphen

De Wereldmarkt, inmiddels een begrip in Zutphen, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 mei. Van 10.00 tot 17.00 u bruist de Groenmarkt weer van activiteiten en livemuziek! Ideële Zutphense organisaties presenteren zich in hun kramen. Zij verschaffen informatie over hun activiteiten en verkopen artikelen voor het goede doel. Kinderen kunnen komen knutselen of zich laten schmincken. En er zijn workshops djembé spelen voor jong en oud.

Livemuziek
Het is inmiddels traditie, dat Bandera Latina zorgt voor vrolijke zomerse klanken. Ook dit jaar zullen zij het publiek laten meeslepen met hun Latijnsamerikaanse ritmes. En Multipercussion zorgt weer voor Afrikaanse sferen door de djembéklanken Onder leiding van Aldert Glas worden weer een aantal optredens gegeven door verschillende Zutphense djembégroepen.

De deelnemers
Sinds 1996 wordt de Wereldmarkt georganiseerd door Zutphense organisaties die zich inzetten voor ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, natuur, milieu en andere culturen. Dit jaar nemen de volgende organisaties deel: Amnesty International, IVN afd. Zutphen/Warnsveld, Friendship Force Nederland Oost, Stichting Lanka Shakthi, LETS Ruilkring Zutphen, NIVON, Marinka’s Children Home, Stichting Miramundo, Oikocreditregio Apeldoorn/Zutphen, Stichting Sarangkot, Stichting Shenpen Zutphen Stichting Ukunda Schools Project, de Wereldwinkel en Stichting Zutphen Steunt Nicaragua.

Werkgroep groen laat eetbare stad zien op wereldmarkt

Wat is er eetbaar aan Zutphen en wat kan er eetbaar worden? Dat is te zien op de kraam van de groengroep op de wereldmarkt. Kom ook even langs!

Zaterdag 28 mei, 10 tot 17 uur Groenmarkt

Eetbare tuin actie

De werkgroep Groen & Eetbaar helpt mensen hun tuin eetbaarder te maken. Volgens de principes van de permacultuur wordt gekeken hoe er optimaal gebruik van een tuin gemaakt kan worden, zodat hier eten kan groeien en vogels en insecten ruimte krijgen.
Op 21 mei gaan we aan het werk in De Hoven. Nieuwsgierigen zijn welkom en kunnen contact opnemen met Tjitske Ypma via tel 06-41496165 of mail naar groeneetbaar@ztphn.nl. Ook mensen die zelf hulp willen bij het eetbaar maken van hun tuin kunnen contact opnemen. Voorwaarde is dat er tweemaal ergens anders meegeholpen wordt. Het advies en de hulp is gratis, benodigd materiaal moet zelf worden aangeschaft.

Zaterdag 21 mei 11-16 uur, adres op te vragen