Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Meld je aan voor de TT Zutphen nieuwsbrief!

naam (voornaam, tussenvoegsel, achternaam)
 
email
 

Teken de Petitie „De Kaardebol is Waardevol”

De gemeente Zutphen moet fors bezuinigen. Deze bezuinigingen bedreigen het unieke karakter van de Kaardebol. Het voortbestaan van o.a. de jeugdtuinen en natuur-en milieu-educatie staat op het spel.

De petitie werkt als volgt. Ga naar deze link: kaardebol.petities.nl, en vul daar je gegevens in (vul goed je eigen e-mail adres in want dat is nodig om je ondertekening te bevestigen). Klik vervolgens op “Onderteken”.

Vervolgens krijg je een e-mail met daarin een linkje om je ondertekening te bevestigen. Vul je gegevens verder aan op de internetpagina van het linkje en klik vervolgens op “Bewaar”. Pas dan heb je daadwerkelijk de petitie ondertekend!

Oproep: wie kent er eetbaar groen in Zutphen om te plukken?

Wat heeft de natuur in de stad aan eetbaars te bieden? Dat is de vraag waarmee we in januari voor het eerst bijeen kwamen om een begin te maken met een plattegrond waarop met name fruit- en notenbomen staan aangegeven. We willen dit overzicht later in het jaar ook graag op internet publiceren naar een voorbeeld van Utrecht: www.plukdestad.nl
Help jij ons mee om het overzicht zo volledig mogelijk te maken? Mail de jou bekende appel-, pruimen- en walnootbomen, maar ook bijvoorbeeld hazelnoot-, braam- en vlierstruiken die op openbare grond (!) in de gemeente Zutphen staan met een precieze indicatie waar in de straat naar: dorien.bogerd@hotmail.com.
Na de inventarisatie gaan we mogelijk ook acties ondernemen voor meer eetbaar groen in Zutphen. Heb je een leuk idee of – beter nog – wil je hieraan meehelpen, laat het ons dan weten.

Dorien Bogerd (0575 – 524 945)

Oproep versterking korte keten/Versvoko werkgroep

De sub-werkgroep korte keten van de werkgroep Groen & Eetbaar probeert meer eten van dichtbij te halen. Ideeën zijn: een boerenmarkt, meer afzet van lokale producten via lokale supermarkten of natuurvoedingswinkels of het opzetten van een VersVoko, een inkooporganisatie van burgers die zelf eten bij de boer haalt. Dit laatste plan is het verst gevorderd. Zie voor meer info www.aseed.net
Wil je mee helpen dit initiatief verder te concretiseren, neem dan contact op met Bart Bregman, tel. 527957 of mail naar bart.marieke@telfort.nl

Inschrijven Solarblitz 2012

Als je je inschrijft voor de SolarBlitz 2012, houden wij je vrijblijvend op de hoogte via onze nieuwsbrief. Je verplicht je tot niets!

Kijk hier voor meer informatie over de SolarBlitz: www.solarblitz.ztphn.nl

naam (voornaam, tussenvoegsel, achternaam)

email

telefoon

adres (straat, huisnummer)

woonplaats (postcode, plaats)

onderstaande gegevens zijn niet verplicht

jaarverbruik stroom

kWh

aantal kilowattuur dat u met zonnepanelen wilt winnen

kWh per jaar

type zonnepanelen
wijze van installatie
prijs
niet belangrijk zeer belangrijk geen mening
panelen worden geproduceerd in Nederland
niet belangrijk zeer belangrijk geen mening
panelen worden geproduceerd in Europa
niet belangrijk zeer belangrijk geen mening
opmerkingen