Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Nieuwjaarsborrel

TransitionTown Zutphen, Zuuth, SolarBlitz en ZET energie organiseren op vrijdag 10 januari vanaf 20:00 uur een gezamenlijke nieuwjaarsborrel in de middeleeuwse boerderij op De Kaardebol. Deze avond gaan we bij een knapperend vuur het effect van stralingswarmte ondervinden. En we gaan onderzoeken of we nog wat aan de energieprestatie kunnen verbeteren van zo’n ongeïsoleerd bouwwerk…

We vragen u voor deze avond een bijdrage voor hapjes en drankjes van € 3,50. In verband met de catering en ons beperkte budget stellen we het zeer op prijs als u van te voren aangeeft dat u van plan bent om te komen. Meldt u zich ook vast aan als u wel wilt komen, maar nog niet zeker weet of u tijd heeft. Aanmelden kan via: http://www.zetenergie.nl/nieuwjaarsbijeenkomst

De nieuwjaarsbijeenkomst is het begin van een nieuwe serie caféavonden. We verplaatsen het maandelijkse café naar De Kaardebol en gaan de caféavonden themagericht opzetten. Op 10 januari hoort u hoe we die avonden nieuwe invulling gaan geven.

De Stadsboomgaard, een achteruit- en vooruitblik!

Hul je in het groen van de Stadsboomgaard en lees in vogelvlucht de activiteiten van het afgelopen jaar in het groene juweel van onze stad Zutphen, de stad waar je de vruchten van kunt plukken. Lees en oordeel, geniet en laat je verrassen! En volgend jaar… We zullen zien hoeveel vruchten we gaan plukken en hoeveel appeltaarten we gaan bakken….
Bulletin 2013-2014 Stadsboomgaard Zutphen-1

Visie en missie

We zien in de samenleving een trend naar duurzaam gebruik van middelen en materialen en een groeiende belangstelling voor het zelf vervaardigen en repareren. De Stadswerkplaats Zutphen wil deze ontwikkeling ondersteunen met het accent op hergebruik, leren repareren en ambachtelijke en kunstzinnige cursussen.

De Stadswerkplaats wil bijdragen aan de profilering van Zutphen als ambachtstad. De werkplaats wil dienen als inspiratiebron voor creativiteit en realisatie van nieuwe concepten en producten. We staan open voor iedereen, van beginner tot vakman, van amateur tot professional, van jong tot oud. We bieden een plek waar gemaakt en gerepareerd wordt, waar creatieve ideeën tot uitwerking kunnen komen, waar scholing en kennisoverdracht plaatsvindt door ervaren en enthousiaste vakmensen. Voor meer informatie: www.stadswerkplaats-zutphen.nl

Veel Senseo’s met kuren bij Repair Café Zutphen

Stofzuigers en Senseo koffiezetapparaten waren goed vertegenwoordigd in het Repair Café van 14 december in de Stadswerkplaats. Tijdens de derde editie kwamen meer dan 40 mensen langs met hun kapotte spullen.

Ook de regionale digitale TV-zender Buurtlink.nl was present. Deze zender werkt samen met RTL Nederland. Tijdens een rustig moment vertelden reparateurs aan journalist en cameraman Cor Garretsen over de vermoedelijke aard van de storing en de manier waarop ze deze dachten te kunnen verhelpen. Ireen Los ging in op de ideeën en het sociale aspect van de Stadswerkplaats en het Repair Café. De reportage is te zien op YouTube.

Naast stofzuigers en Senseo’s passeerden een keur aan kapotte spullen de revue. Een petroleumstel dat de eigenaresse nog steeds gebruikt om in een wonderpan cake mee te bakken, een oude kledinghanger die moeder nog beschilderd had, een afkortzaag, een stoel waarvan de zitting weer vastgeniet moest worden. Het gitaar-zangduo Eugene Ligtvoet en Meike Wesselink zorgde voor extra sfeer.