Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Het is oogsttijd!

Maandag 26 september om 13:00 uur gaan we appels en peren plukken op de bleek tegenover de rechtbank. De opbrengst is bestemd voor de Voedselbank, het Dagelijks Bestaan en van de rest maakt Bioakker sap. Wie wil er meehelpen plukken/ schudden?

Praktisch:
Laat s.v.p. even weten of je komt via dorien.bogerd@hotmail.com
Mocht je een ladder, emmer of plukzak hebben, dan is het fijn als je deze meeneemt.
We stoppen uiterlijk om 14:30 uur.
De ingang zit vlakbij de Drogenapstoren.

www.plukdestad.nl

SolarBlitz2012 wint Toekomstprijs

SolarBlitz2012 heeft gisteren tijdens de Zutphense Dag van de Duurzaamheid, zowel de Publieksprijs als de gedeelde tweede jury-prijs gewonnen. Het enthousiasme onder het publiek voor de SolarBlitz was groot. We hopen dat we door de extra aandacht, er extra veel huishoudens deel zullen nemen dit jaar.

Kijk voor meer informatie op: www.solarblitz.ztphn.nl
Inschrijven voor de SolarBlitz 2012 kan hier: www.solarblitz2012.ztphn.nl

Voor informatie die niet op de website te vinden is: solarblitz@ztphn.nl

Werkgroep Bijen en Biodiversiteit

De werkgroep Bijen en Biodiversiteit is vanaf de zomer 2011 zelfstandig verder gegaan onder de naam Zutphen Bijenstad. Bezoek de website voor meer informatie over de activiteiten van Zutphen Bijenstad.

SolarBlitz2012 genomineerd voor de Zutphense Toekomstprijs 2011

De jury heeft vandaag bekend gemaakt dat het project SolarBlitz 2012 van de werkgroep Energie en Wonen genomineerd is voor de Zutphense Toekomstprijs 2011! Meer over SolarBlitz 2012 vindt u op de website: www.solarblitz.nl Inschrijven voor de SolarBlitz 2012 kan hier: www.solarblitz2012.ztphn.nl

TIP: 20 huiseigenaren gezocht in Zutphen die hun woning (zo) energieneutraal (mogelijk) willen maken!

Gezocht: 20 huiseigenaren in Zutphen en omgeving die hun woning (zo) energieneutraal (mogelijk) willen maken!

Er is momenteel een landelijke tender gaande voor gemeenten. De gemeente Zutphen overweegt hieraan mee te doen.

Hiervoor worden 20 huishoudens gezocht die deel willen nemen aan een gezamenlijke aanpak om de eigen woning energie-neutraal te maken (of zoveel mogelijk energie-neutraal).
Wanneer Zutphen geselecteerd wordt als 1 van de deelnemende gemeentes aan deze landelijke experimentenregeling, is ook (in beperkte mate) ondersteuning beschikbaar gericht op het realiseren van de ambities van deze 20 huishoudens.
De bedoeling is dat op gemeentelijk niveau door samenwerking van alle betrokken (naast woningeigenaren ook installateurs, aannemers, leveranciers van installaties en materialen, adviseurs, financiers en gemeente) een aanpak wordt ontwikkeld die opschaalbaar / kopieerbaar is. Belemmeringen die men lopende het proces tegenkomt moeten worden gedocumenteerd en met elkaar, in commitment, opgelost.

De voorbereiding hiervan is in handen van Rob Gort, Milieudefensie Zutphen, tel. 06-50480904, e-mail rob.gort@inter.nl.net of zutphen@milieudefensie.nl.

Wanneer je belangstelling hebt, meldt je dan svp snel aan. Vol = vol en de periode totdat het voorstel moet worden ingediend is kort!