Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Inloopspreekuur Energie en Duurzaamheid

Zaterdag 26 maart wordt er een Inloopspreekuur Duurzaamheid gehouden met als thema ‘duurzame energie in huis: over zelf opwekken en efficiënt gebruik’. Vrijwilligers van het Transition Info Punt (TIP) gaan in op allerlei praktische vragen van zowel huizenbezitters als huurders. In het verlengde daarvan is er informatie te krijgen over ZET: het lokale Zutphense energiebedrijf in oprichting.
Het spreekuur biedt ook een goeie gelegenheid om anderen te ontmoeten die actief met duurzaamheid aan de slag willen. Er zijn geen kosten aan het spreekuur verbonden. Voor meer informatie: zutphen.transitiontowns.nl/tip of tip@ztphn.nl.

Kaardebol, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen.

Lezing Wilde, eetbare planten

Door Martine van Dam

e eigen groente verbouwen is de laatste trend, maar de natuur zelf heeft ook van alles te bieden; een groot deel van de wilde planten om ons heen – zowel op het platteland als in de stad – is eetbaar. Martine van Dam neemt ons mee op een reis langs een deel van hen. In haar visie bestaat er geen onkruid. Alles wat groeit en bloeit en de meeste mensen liever niet in hun tuin hebben, noemt ze ‘bijkruid’ en is volgens haar aan een herwaardering toe. Aan de hand van dia’s laat Martine zien welke planten eetbaar zijn, waar we ze kunnen vinden en hoe ze gegeten kunnen worden. Ook vertelt ze meer over de achtergrond: geneeskrachtige eigenschappen, leuke historische weetjes, etc.
Martine heeft o.a. gewerkt als groepsleidster in een kindertehuis, voerde samen met een partner gedurende acht jaren een poppentheater en heeft voordien 12 jaar een praktijk voor natuurgeneeskunde en iriscopie gehad.
Geïnteresseerden (leeftijd vanaf 8 jaar) zijn vanaf 19:30 uur welkom voor een kopje koffie of thee. Voor de lezing wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bij voldoende belangstelling wordt deze avond vervolgd met een kruidenwandeling.

Dinsdag 29 maart 2010 van 20:00 tot 22:00 uur in De Kaardebol, Harenbergweg 1 te Zutphen.