Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Duistere film in donker schip: The Age of Stupid

Voor degene die wel van een beetje avontuur houdt, organiseert Transition Town Zutphen 25 maart op (of eigenlijk in) het binnenvaarschip De Berber in de industriehaven op de Mars een filmavond. Berend Botje oftewel Ben Bloemsma ontvangt maximaal 25 mensen. Continue reading Duistere film in donker schip: The Age of Stupid

Nieuws: VVD lanceert voorstel voor Zutphense zonnefabriek

Tijdens het duurzaamheidsdebat in de Kaardebol afgelopen donderdag, heeft de VVD bij monde van fractiewoordvoerder Wim van Stockum, het plan gelanceerd voor een Zutphense zonnefabriek. In het plan wordt voorzien in een coöperatieve vereninging voor het grootschalig opwekken van duurzame energie. Verschillende ondernemers zouden al dakruimte beschikbaar hebben gesteld met een totaal oppervlak van 5 hectare. Onbekend is in hoeverre dit plan overlapping heeft met bestaande plannen om gebouwen van de NS en van Buhrmann te voorzien van PV installaties.

Bron: De Stentor

Het gaat goed met TT Radio (en zoekt versterking van de crew)

Transition Towns groeit en heeft sinds vorig jaar ook al een eigen radioprogramma. Lokaal en dat is mooi. Het is tenslotte echt een Transition Town idee om zaken op lokaal niveau op te pakken. Zoveel mogelijk Transition Town thema’s komen in de uitzendingen aan de orde. Thema uitzendingen waren er ondermeer rond: techniek, oude ambachten in een nieuw jasje, Hart en Ziel.

Input is van harte welkom (programmatips en voorstellen voor interessante items en personen). We zijn ook op zoek naar een presentator voor de locatie-interviews (Zutphense items bijvoorbeeld) en versterking voor de techniek, montage van de items. Voel je ervoor om onze redactie te versterken? Laat het graag weten.

We gebruiken zoveel mogelijk locale muziek en zoeken daarvoor muzikanten. Het gaat om muziek die rechtenvrij te gebruiken is.

Graag contact opnemen met Ireen Los. Tel.(0575)540560

Lees meer over Transition Town Radio op onze site.

Tip*: Volg landloper op tocht langs transition Zutphen eo

Rik de landloper maakt een tocht langs diverse duurzame initiatieven in de Stedendriehoek. Volg hem op zijn blog:
www.landloper.org

* Dit is een tip. Dit is geen activiteit van TransitionTown Zutphen. Heb je zelf een tip die je wilt delen met andere TT’ers in Zutphen, mail deze dan naar tip@ztphn.nl

Tip*: Info-avond hoog rendement houtstook

Hoewel er bij houtstook veel kantekeningen gemaakt kunnen worden met betrekking tot CO2-uitstoot en mineralen-huishouding in de bodem, is verantwoord toegepaste houtstook wel een alternatief voor gebruik van fossiele brandstoffen.

Op vrijdag 5 februari en vrijdag 12 maart organiseert Ecologisch Bouwen in Toldijk een info-avond over hoog rendement houtstook. Ecologisch Bouwen gaat op de info-avond in, op het gebruik van Tichelkachels en Finnovens voor verwarming van de woning.

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.ecobouwen.nl.

* Dit is een tip. Dit is geen activiteit van TransitionTown Zutphen. Heb je zelf een tip die je wilt delen met andere TT’ers in Zutphen, mail deze dan naar tip@ztphn.nl