Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Viering 1 jaar Transition Town Zutphen

Transition Town Zutphen bestaat deze maand een jaar en dat willen we graag met vieren. Met iedereen in Zutphen die een duurzame ontwikkeling van Zutphen een warm hart toedraagt en natuurlijk met alle actieve leden van Transition Town Zutphen. We hebben er samen hard aan gewerkt om Zutphen als derde stad in Nederland officieel Transition Town te mogen noemen volgens internationale criteria en zijn er trots op dat dat is gelukt! Maar daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. Sterker nog, het is pas het begin van een geleidelijke overgang naar een lokaal veerkrachtige, duurzame en groene samenleving. Laat je ook inspireren op onze feestdag en doe mee!
We hebben de dag in twee delen opgesplitst. 14.00 – ca. 17.00 uur Presentaties van de werkgroepen. De verschillende werkgroepen laten zien op welke manier zij aan de overgang naar een aangenaam duurzame samenleving bij kunnen dragen. Niet alleen in theorie, maar ook in praktijk! Laat je onder het genot van een hapje en drankje verrassen. Ook kinderen zijn welkom! Aanmelding vooraf voor dit dagdeel graag, maar niet noodzakelijk.
17.30 – ca. 20.00 uur. Transitie‐diner en receptenwedstrijd. Voor en met iedereen die zich vóór donderdag 24 juni heeft aangemeld. Bereid thuis een gerecht (voor) met minimaal drie‐ kwart biologisch geteelde ingrediënten van de volle Nederlandse bodem. Ingrediënten dus die zonder extra energie zijn geteeld en die maar een korte reis gemaakt hebben! Ga je de uitdaging samen met ons aan? Kook je gerecht én kom proeven! Een deskundige jury van biologische koks geeft zijn oordeel over smaak én duurzaamheid. Onder de makers van de lekkerste en meest lokale recepten worden drie verrassende transitiepakketten verloot…! Alle op papier ingeleverde recepten worden op onze website gepresenteerd!
Uiteraard zijn er aan de viering kosten verbonden. Daarom stellen wij een vrijwillige bijdrage heel erg op prijs. De hele dag zijn verschillende drankjes verkrijgbaar tegen geringe vergoeding. Voor meer informatie en aanmelding voor het diner: tip@ztphn.nl , tel. 06 ‐ 41496165 of 0575 ‐ 541554.

Lokatie: Het Dagelijks Bestaan, Veerstraat 5, Zutphen