Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Terugblik op succesvolle Wereldmarkt

We kijken aan het eind van de maand mei terug op een geslaagde wereldmarkt.
Op de wereldmarkt was Transition Town Zutphen met drie werkgroepen vertegenwoordigd. De werkgroep bijen & biodiversiteit verkocht bijenbloemenzaden en gaf uitleg over het nut van bijen. vierk.De werkgroep groen liet een vierkante meter tuin zien, deelde gratis groenten uit in de vorm van zaden en maakte menig bezoeker enthousiast voor een ‘permablitz’: oftewel hulp bij het groen&eetbaar maken van zijn of haar tuin.

De gratis doe-het-zelf groenten vonden gretig aftrek.

De gratis doe-het-zelf groenten vonden gretig aftrek.

Ook nodigde ze mensen uit te komen met ideeën voor een groener Zutphen en deze te planten in een bak tuinaarde. Daar kwamen verrassende reacties uit. Zo zagen mensen het zitten om nog meer binnentuinen open te stellen, meerdere bankjes bij elkaar te plaatsen en notenbomen op de IJsselkade te planten. Ook zouden er moestuintjes kunnen komen langs de IJssel en kunnen verticale tuinen demuren in de stad opfleuren.
Ook de 'groen-rechtse' VVD-campagners luisterden met rode oortjes naar onze ideëen.

Ook de 'groen-rechtse' VVD-campagners luisterden met rode oortjes naar onze ideëen.


De werkgroep Tip liet spullen zien op het gebied van energiebesparing en promootte Tip en het ‘Transforum’. Het was een gezellige dag waarbij de muziek van een geweldige band op enkele tientallen meters afstand sfeerverhogend werkte.