Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Lezing Wilde, eetbare planten

Door Martine van Dam

e eigen groente verbouwen is de laatste trend, maar de natuur zelf heeft ook van alles te bieden; een groot deel van de wilde planten om ons heen – zowel op het platteland als in de stad – is eetbaar. Martine van Dam neemt ons mee op een reis langs een deel van hen. In haar visie bestaat er geen onkruid. Alles wat groeit en bloeit en de meeste mensen liever niet in hun tuin hebben, noemt ze ‘bijkruid’ en is volgens haar aan een herwaardering toe. Aan de hand van dia’s laat Martine zien welke planten eetbaar zijn, waar we ze kunnen vinden en hoe ze gegeten kunnen worden. Ook vertelt ze meer over de achtergrond: geneeskrachtige eigenschappen, leuke historische weetjes, etc.
Martine heeft o.a. gewerkt als groepsleidster in een kindertehuis, voerde samen met een partner gedurende acht jaren een poppentheater en heeft voordien 12 jaar een praktijk voor natuurgeneeskunde en iriscopie gehad.
Geïnteresseerden (leeftijd vanaf 8 jaar) zijn vanaf 19:30 uur welkom voor een kopje koffie of thee. Voor de lezing wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bij voldoende belangstelling wordt deze avond vervolgd met een kruidenwandeling.

Dinsdag 29 maart 2010 van 20:00 tot 22:00 uur in De Kaardebol, Harenbergweg 1 te Zutphen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>