Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Enthousiasme voor Ecologisch Stadspark Zutphen

Veel mensen zijn geïnteresseerd in een Ecologisch stadspark. Onder ruime belangstelling presenteerde de initiatiefgroep (bestaande uit TTZ leden en veel vertegenwoordigers van andere organisaties, ondersteund door onder andere Arcadis en Heidemij) woensdag 7 maart haar visie met 10 deelthema’s waarop de aanwezigen konden reageren. In de aansluitende gesprekken kwamen er nog meer wensen naar boven voor de invulling en uitvoering van het park. Samen met de eerste open bijeenkomst en de reacties per mail hebben we in totaal een hele mooie opbrengst.

In een vervolg daarop was de groep maandagavond 26 maart te gast bij de gemeenteraad waar de plannen werden uitgelegd en een samenvatting van de uitkomsten werd overhandigd. De presentatieposter alsook de ideeën vielen daar in buitengewoon goede aarde.
Het was een volle zaal met raadsleden, wethouder Hans la Rose, wethouder Rik de Lange, burgemeester Arnold Gerritsen en een volle publieke tribune. Van de zijde van de raadsleden werd een aantal ideeën aangereikt, zoals faunatunneltjes, een openbaar toilet e.d. Ook werden er meer fundamentele vragen over de betaalbaarheid en de realiseerbaarheid en over de samenhang van projecten gesteld.
Hans la Rose noemde het een geweldig initiatief, knap uitgewerkt. Hij gaf aan met de initiatiefgroep in overleg te willen over hoe een en ander kan worden uitgevoerd. Met Rik de Lange ontstond enige discussie over de woningbouw op Helbergen. Uiteindelijk werd hem duidelijk dat wij niet tegen woningbouw zijn, maar wel hechten aan een groenblauw casco. Dat werd door zoveel raadsleden ondersteund, dat we goede hoop hebben dat hij dat in zijn plan inbouwt.

In de komende maanden gaan de initiatiefnemers in overleg met de gemeente om te kijken hoe het ecologisch stadspark gerealiseerd kan worden. Ze verwachten hier in juli meer duidelijkheid over te hebben en tevens een rapport af te hebben waarin alle ideeën gebundeld zijn. Uiteraard houden zij jullie op de hoogte en laten ze weten wanneer we daadwerkelijk van start kunnen. Voor vragen of opmerkingen zijn ze bereikbaar via ecoparkzutphen@gmail.com.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>