Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Van zandbak tot buurtmoestuin

Zaterdag 28 september hebben we de zandbak achter het nieuwe Buurt Inloop Huis  aan de Weg naar Laren omgetoverd in een buurtmoestuin.

De coördinatrice Yvonne Hendriks had gehoord van de Eetbare Tuinenactie van Transition Town en vond het een leuk idee om van de tuin bij het Buurt Inloop Huis een moestuin te maken. De groente en kruiden uit de tuin wil ze gebruiken om samen met buurtbewoners soep of iets anders te koken. De tuin zal onderhouden worden door de buurtbewoners.

Om 10 uur gingen we aan de slag met 2 buurtbewoners. De grond zag er bij de eerste blik verschrikkelijk uit. De grond was ontdaan van alle onkruid en het zag er uit als een grote zandbak. Maar al scheppend ontdekten we dat het heel erg meeviel,  juichend werd iedere worm onthaald. We hebben een kruidenspiraal gemaakt met het puin en de stenen die aanwezig waren, en een klein platje gemaakt waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Verder hebben we met stapstenen met daartussen kruiprozemarijn paadjes aangelegd tussen 4 groentebedden.

Ivonne had al voor heel wat beplanting gezorgd: een appelboompje het midden van de tuin, met daaromheen salie en lavendel, mediterrane en Nederlandse kruiden en munt in de spiraal, en wat bloeiende klimplanten en een dropplant om insecten aan te trekken. Wij hadden frambozenstekken meegenomen om tegen de schutting te zetten. Het resultaat is prachtig geworden. De kroon op ons werk waren de paar vlinders die even kwamen kijken.

Terwijl we aan het werk waren kwamen verschillende buurtbewoners om de hoek van de poort kijken die meteen aangesproken werden door Yvonne. Een prachtige tuinactie!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>