Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Transition Town Zutphen van start met filmavonden!

Ook in Zutphen is een Transition Town initiatief gestart. Deze beweging komt uit Engeland en verspreidt zich momenteel over de wereld. Wij van Transition Town Zutphen (www.zutphen.transitiontowns.nl) willen Zutphen voorbereiden op een tijdperk zonder goedkope olie. Daarmee pakken we ook het probleem van klimaatverandering aan. In Nederland zijn er nu een veertigtal Transition Towns.

TT Zutphen wil proberen de krachten van alle duurzaamheidsinitiatieven te bundelen en als gemeenschap een nieuw tijdperk in te gaan. We focussen op lokale voedselproductie, duurzame energieproductie, energiebesparing en gemeenschapsopbouw.

Om te beginnen organiseren we in juni en juli drie film- en discussieavonden. Na de zomer gaan we hiermee door, en zetten we een Transition café op waar iedereen eens per maand welkom is om met elkaar te brainstormen. Daarnaast komen er thema-avonden waarop onderwerpen als energievoorziening, gezondheid, voedselvoorziening, transport en gemeenschapsopbouw worden besproken.

Op de filmavonden beginnen we met een korte inleiding en kennismaking, daarna kijken we samen de films die gaan over het einde van het olietijdperk én over oplossingen. We sluiten af met een discussie en brainstormsessie: hoe nu verder?

Woensdag 17 juni 20:00 uur
A crude awakening
De Kaardebol: Harenbergweg 1, 7204 CZ Zutphen

Woensdag 1 juli 20:00 uur
The 11th hour
Het Spiegelhuis: Marspoortstraat 8A, 7201 JB Zutphen

Donderdag 9 juli 20:00 uur
The power of community
De Kaardebol: Harenbergweg 1, 7204 CZ Zutphen

Toegangsprijs € 3,50

Reserveren kan via zutphen@transitiontowns.nl
Of via tel nr 06 – 43 22 79 55

In het najaar willen we ook themabijeenkomsten gaan houden waarvoor we nadrukkelijk mensen uitnodigen die al met een van bovenstaande onderwerpen bezig zijn. Als je denkt een bijdrage te kunnen leveren aan de informatievoorziening, neem dan nu alvast contact met ons op. In een nieuwe nieuwsbrief zullen we mensen uitnodigen als publiek.