Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Adopteer een zonnecel in de Achterhoek

Met de ondertekening van Het Akkoord van Grolle start het Achterhoeks Centrum voor Technologie (act) een grootschalig project voor het winnen van zonnestroom in de Achterhoek. Martin Stor, algemeen directeur van act, schrijft op zijn weblog: „Het akkoord van Grolle is ondertekend door gemeenten,bedrijven en particulieren. We gaan voor een duurzame energie opwekking in de Achterhoek met als tussenstap 50% CO2 reductie in 2020!”

Voor 100 euro kan iedere Achterhoeker een pakket zonnecellen kopen. Op internet kun je zien waar jouw zonnecellen in de Achterhoek geplaatst zijn en hoeveel stroom die op dat moment opleveren. Binnen 10 tot 12 jaar (misschien korter bij een goede landelijke subsidieregeling of bij sterk stijgende energieprijzen) verdien je het geïnvesteerde geld terug. De toeleveranciers voor het project worden zoveel mogelijk in de Achterhoek gezocht.

De uitvoering van het project zal uiteindelijk in handen komen van een non-profit organisatie (Stichting Achterhoekse Zonnecentrale oid….) Ook deze organisatie zal bemenst worden door Achterhoekers. Voor het project zijn inmiddels ruim 120 handtekeningenh gezet. Bij meer dan 500 handtekeningen wordt het concept verder uitwerkt.

Kijk op de site van Act, voor meer informatie en voor deelname in het project:http://www.act-nu.nl/solar/solar.html

Of neem voor meer informatie contact op met Marin Stor 06-22202780 martinstor@act-nu.nl