Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Duistere film in donker schip: The Age of Stupid

Voor degene die wel van een beetje avontuur houdt, organiseert Transition Town Zutphen 25 maart op (of eigenlijk in) het binnenvaarschip De Berber in de industriehaven op de Mars een filmavond. Berend Botje oftewel Ben Bloemsma ontvangt maximaal 25 mensen.

The Age of Stupid
The Age of Stupid is een klimaatdocumentaire, die begint in het jaar 2055 als de wereld in puin ligt na een ecologische ramp.
De beheerder (Pete Postlethwaite) van het Arctic Global Archive, een mausoleum van de menselijke beschaving (het heeft wel wat weg van het ruim van een schip..) , is in 2055 de laatste man op een verwoeste aarde. Hij blikt terug op onze tijd met beeldarchieven van 1950 tot 2008 en vraagt zich af waarom we de klimaatverandering geen halt toe hebben geroepen toen we de kans hadden. ‘We hadden onszelf kunnen redden…..’.
Deze indrukwekkende film ging in september 2009 wereldwijd in première, en wordt de opvolger van Al Gore’s An Inconvenient Truth genoemd.
Regisseur is Franny Armstrong. De film duurt 2 uur en 10 minuten.

Geef u vantevoren op! De locatie is bij de film gezocht en dus extra spannend. Voor stoelen en een kachel wordt gezorgd.

Binnenvaartschip De Berber, Loskade 6 Zutphen (De Mars)
aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
toegang €5,00 of 10 Nappen, incl. koffie en thee