Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Wereldmarkt Zaterdag 29 mei

In Zutphen presenteren verschillende organisaties zich op de wereldmarkt, op de Groenmarkt, die zich met ‘de wereld’ bezighouden. Ook al zijn we als Transition Town bezig met lokale duurzaamheid, wij zijn ook van de partij omdat we denken dat lokale en globale duurzaamheid samengaan. Door ons meer te richten op lokale, duurzame productie en consumptie, verwachten we namelijk een positieve invloed uit te oefenen op de duurzaamheid in andere delen van de wereld. Want minder gesleep met voedsel, goederen en brandstoffen zal er op den duur voor kunnen zorgen dat zowel hier als in andere delen van de wereld de natuurlijke rijkdommen minder hoeven te worden aangesproken en de veerkracht van de lokale gemeenschappen de kans krijgt om zich te versterken.

  • De werkgroep Eetbaar Groen laat u zien hoe u kunt eten van een vierkante meter tuin. Ook worden er kruiden en stekjes uitgedeeld cq geruild. U mag ook van tevoren uw overtollige stekjes inleveren. Neem dan contact op met Tjitske Ypma van de werkgroep Eetbaar groen 06 – 41 49 61 65 of zutphen@transitiontowns.nl.
  • De werkgroep TIP (Transition Informatie Punt) is aanwezig om Zutphenaren te enthousiasmeren om mee te doen aan het TransForum. Op dit e‐mailforum komen vragen en antwoorden, kennis en expertise op gebied van lokale duurzaamheid bij elkaar. Daarmee wordt ook de aanzet gegeven voor een lokale duurzame databank, die te raadplegen is voor elke Zutphenaar met hart of interesse voor lokale duurzaamheid, met o.a. voorbeelden van duurzame energie, wonen en eten in Zutphen. “Samen hebben we al heel veel duurzame kennis. De kunst is om hem eenvoudig uit te wisselen, te raadplegen en op de lokale situatie af te stemmen.” Meer informatie of zin om mee te doen of te denken? Neem contact op met Eran Ehrlich van de werkgroep TIP: tel. 0575 – 541 554 of tip@ztphn.nl.