Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

7Days: Watertoren opgesierd met Paradijsvaas

Zutphen – De werkgroep Groen & Eetbaar van Transition Town Zutphen heeft de tuin van de Watertoren in Zutphen voorzien van een Paradijsvaas. Dat is een kunstwerk waarin eetbare planten en bloemen kunnen groeien. Om de vaas heen zal in overleg met omwonenden en gemeente een stukje buurtmoestuin worden aangelegd.

Foto: De vaas wordt met een door uitgeverij Boerenvee gesponsorde trekker geplaatst.


Kunstenaar en lid van de werkgroep Paul Pelgröm: ,,De bedoeling van de vaas is dat deze respect voor eten afdwingt: in plaats van steeds goedkopere kiloknallers geeft de vaas eten en de oorsprong ervan een waardige plek.” Het samen groente verbouwen heeft bovendien een sociaal aspect: mensen leren elkaar kennen.
De vaas werd donderdagochtend door Pelgröm van sponsor Hof van Twello naar Zutphen vervoerd, met een door uitgeverij Boerenvee gesponsorde trekker.
Deze ludieke start van een moestuin was onderdeel van de 7 days for inspiration, die deze week in het hele land plaatsvindt. Deze week van de inspiratie laat zien wat met sociale overwaarde van mensen tot stand kan komen.
www.7di0575.nl
www.7di.nl

Voor meer informatie: neem contact op met Tjitske Ypma van de werkgroep Groen & Eetbaar, tel 06-41496165 of met Dorien Bogerd initiator en coördinator van 7di in Zutphen, tel 0575-524945

2 comments to 7Days: Watertoren opgesierd met Paradijsvaas

 • Simone

  7Days: Watertoren ontsierd met Paradijsvaas

  Waarom heeft Paul Pelgröm geen respect voor zijn buren …. hij heeft ze nl niks verteld over zijn plannen om dat lelijke Paradijs ding bij de watertoren neer te zetten!
  Een erg egocentrische actie van Paul !!!!
  De meeste watertorenbewoners wisten en weten nergens van ….. en die buurtmoestuin …. op mijn vragen over hoe, wat en waar Paul zijn (privé) buurtmoestuin gedacht had, heb ik en meerdere bewoners van de watertoren nog steeds geen antwoord gekregen.

 • Eduard

  Paul een kunstenaar?
  Dan zeker autonoom kunstenaar, want hij heeft geen dag op de kunstacademie doorgebracht.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>