Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Eetbare tuin acties volop van start

De eerste twee eetbare tuinen zijn een feit. Deelneemster Anneke Horstink: ,,Ik vond het super leuk om alle hulp te krijgen en ik ben heel blij met het resultaat. Er zijn drie miniprojectjes in mijn tuin gedaan:

Eetbare tuin acties volop van startLangs mijn tuinpad in de voortuin is een stuk grond (met vaste planten en een rij stoeptegels) vrij gemaakt en er zijn wilgenstaken in gezet, zodat ik daar peultjes kan laten groeien. Afgelopen zaterdag heb ik ze ingezaaid. Op een nog overig stukje zaaide ik rode tuinmelde.

Aan de zijkant van mijn huis (ik heb een hoekhuis) zijn twee schermen van betongaas geplaatst, op hun plaats gehouden door enkele wilgenstammen. Daarlangs laat ik nu verschillende vruchtstruiken groeien: japanse wijnbes, een framboos en een kruising braam-framboos.

In de achtertuin zijn stukken gazon omgewerkt tot mini moestuintjes, drie in totaal. In één stukje heb ik nu al prei en sla staan, en heb afgelopen zaterdag rucola gezaaid. De andere stukjes wachten nog tot de tijd rijp is voor het zaaien van courgette, pompoen, wortelpeterselie en suikermais.

Ik kreeg het advies om de tuin te voorzien van kalk, koemest en compost. Dat is inmiddels allemaal gebeurd. En ik ben begonnen met een eigen composthoopje, waar later dan eventueel een pompoen in/bij kan groeien, en kan klimmen in de klimhortensia.

Zaterdag heb ik voor het eerst meegeholpen bij een andere tuinactie, en dat was ook erg leuk om te doen. Met veel mensen is veel werk te verzetten in een halve dag, en het resultaat was erg mooi. Daarnaast is het leuk om kennis en ideeën uit te wisselen en op te doen. Zo heb ik gisteren weer een aantal handigheidjes geleerd over het maken van een stapelmuurtje.”

Op de volgende data worden er meer tuinen aangepakt:

14 april                                   12 mei
28 april                                   26 mei

Meedoen?

Een eetbare tuinactie betekent dat mensen elkaar helpen met het aanleggen van een eetbare tuin. Degene die een eetbare tuin krijgt, helpt daarna twee anderen. Ook andere vrijwilligers kunnen meedoen. Heb je interesse, mail dan naar groeneetbaar@ztphn.nl

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>