Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Kom ook naar de Dag van de Duurzaamheid op de Kaardebol:

Zondag 23 september is de Kaardebol een bruisend centrum van en voor duurzame initiatieven en daarin geïnteresseerde bezoekers. Uiteraard is ook Transition Town Zutphen weer ruim vertegenwoordigd:
Algemene TTZ kraam. Krediet-, energie-, klimaatcrisis? Laat je inspireren door de visie en oplossingen van Transition Towns. Een goed gesprek, folders en boeken. Zelf meedenken en meedoen kan natuurlijk ook.

Pluk de Stad. De stadse natuur levert meer op dan menigeen denkt. Daarom een proeverij van ‘eten uit het groen’. Tevens verkoop 2e hands boeken.

Eetbare Tuin Actie. Weleens gedacht aan een metamorfose van je tuin naar een mooie, natuurlijke, maar ook voedselrijke tuin? De vrijwilligers bieden volop informatie en inspiratie aan de hand van onder meer foto’s van succesvolle vorige eetbare-tuin-acties.

Eten uit de Buurt. Waarom eindeloos slepen met voedsel wanneer het ook dichtbij wordt geproduceerd? Door boeren met passie voor hun producten en hart voor hun omgeving. En nog kakelvers bovendien! Eten uit de Buurt verzamelt en bezorgt en dingt dit jaar mee naar de Toekomstprijs! De vrijwilligers zijn aanwezig met een keur aan lokale producten en vervoermiddelen.

Energiewerkgroep. Koken op houtvuur met nagenoeg geen rook? Ervaar hoe efficiënt je kunt koken en verwarmen met een rocket-stove. Modellen van zeer uiteenlopende maten worden werkend getoond. Bovendien worden er pannenkoeken op gebakken. Uiteraard met ingrediënten van Eten uit de Buurt en Pluk de Stad. Ook is er een workshop voor het zelf bouwen van een rocket-stove en een zonne-oven en hooikist zijn ‘werkend’ te zien.

ZET. Het lokale Zutphense energiebedrijf dat inmiddels is gestart met de levering van duurzaam geproduceerde elektriciteit. Nu nog van elders in het land en in de nabije toekomst ook van eigen bodem. ZET geeft informatie en biedt de mogelijkheid om over te stappen. Daarnaast zet ZET het zeer succesvolle Solarblitz-initiatief van TTZ voort: kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen samen inkopen voor een scherpe prijs en onderbouwd met degelijke informatie, zonder winstoogmerk.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>