Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Dag van de duurzaamheid

Eten uit de buurt twee keer in de prijzen, Pluk de stad publiekswinnaar
Zutphen- Het initiatief Eten uit de buurt van Transition Town Zutphen won op de Dag van de Duurzaamheid zowel de tweede prijs van de jury als van het publiek. Het project Herstel historische stadsboomgaard van Alize Korf van Pluk de Stad -van TTZ- werd door het publiek als winnaar aangewezen. De eerste prijs van de jury ging naar het project Dienstbare tuin, dat als leer- en werkplek fungeert.
eten uit de buurt
Hiermee viel Transition Town Zutphen driemaal in de prijzen. Wethouder Patricia Withagen: ,,De projecten zijn zoals we gewend zijn van TTZ, goed uitgewerkt.” Het initiatief Zuuth, dat als spin-off van TTZ en als nieuw medium duurzame initiatieven bundelt op website en weekladder, werd door de wethouder ook geroemd ´dit is íets waar ik blij van wordt en wat naast de filmladder op de wc komt te hangen´, maar viel niet in de prijzen.
Op de Dag van de duurzaamheid presenteerde Pluk de stad namens Transition Town heerlijke lekkernijen zoals sap en jam van geplukt stadsfruit, de TTZ- Eetbare tuin actie was aanwezig met demonstratietuintjes en ZET -spin-of van TTZ- presenteerde de Solarblitz 2012/2013. Samen met Zuuth en duurzame ondernemers vormden ze een mooi plein vol actie.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>