Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Zutphense bijeenkomst Van boer tot bord

Ruim dertig boeren, koks en anderen die een rol spelen in de voedselvoorziening voor Zutphen namen maandag 25 maart 2013 deel aan de eerste netwerkbijeenkomst Van boer tot bord. Doel was om de voedselketen korter en duurzamer te maken, en gezond voedsel te promoten.
Na een aantal landelijke initiatieven, zoals het verbouwen van groente op een dak van een Rotterdams kantoorgebouw en het rondbrengen van door scholieren geteeld voedsel door een ezelwagentje in Tilburg, richt de focus zich op Zutphen. Want ook hier zijn veel menen heel bewust met eten bezig en zijn er mooie projecten. Boer Wim van de Korenblik vertelt bijvoorbeeld dat mensen zelf aardbeien bij hem mogen plukken en er regelmatig schoolkinderen  in zijn akkers te vinden zijn. Joyce is van Eten uit de Buurt; een Zutphense coöperatie die gezamenlijk bij biologische boeren inkopen en het eten thuis bezorgen. En de gepensioneerde kok Martin maakt in buurthuis Waterkracht regelmatig een maaltijd voor wijkbewoners die behoefte hebben aan meer sociaal contact of een kleine portemonnee hebben.
Ook de andere aanwezige landbouwers, cateraars en winkeliers dragen in belangrijke mate bij door te werken met biologische, lokale en/ of seizoensproducten.Tijdens de bijeenkomst geven de deelnemers hun positie aan in de voedselketen. Tot slot komen er nog een aantal nieuwe plannen ter sprake. Die voor een streekmarkt, een permacultuuropleiding en laagdrempelige educatie over gezonde voeding. Maar wellicht is het meest geslaagde deel van de avond nog wel het open einde: gezellig napraten onder het genot van heerlijke, door iedereen meegebrachte, hapjes en drankjes.

 

Henk Visser maakte namens Contact het volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=x8Pec8iqrqc

Voor meer informatie: dorien.bogerd@hotmail.com

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>