Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Eten uit de buurt

Welkom bij Eten uit de Buurt

Begin mei is Transition Town Zutphen gestart met Eten uit de Buurt, het vrijwilligersproject dat u wil helpen om op een eenvoudige manier inkopen te doen bij lokale, duurzame producenten. Dit doen we met behulp van een website, waarop boeren en andere producenten wekelijks hun producten kunnen aanbieden. Deelnemers aan het project kunnen deze producten bestellen, waarna het aan huis wordt afgeleverd.

Onze producenten en producten

Momenteel hebben we een groeiend aanbod van 4 boerderijen uit de directe omgeving van Zutphen. Aardappelen, fruit en seizoensgroenten worden met zorg geteeld door BioAkker uit Zutphen, Korenblik uit Warnsveld en De Meander uit Brummen. De Vijfsprong uit Vorden levert heerlijke boeren zuivelproducten en kaas. Daarnaast is ons assortiment uitgebreid met houtovenbrood van Ben Effing. Hij bakt met meel van granen uit Wilp. Eten uit de Buurt kiest bewust voor biologische producten. Zie onze bestelpagina voor een overzicht.

Bestellen en bezorgen

Iedere maandag versturen wij een nieuwsbrief en een standaard-email. Hierin vindt u de bestelprocedure en een link naar een persoonlijke bestelpagina. Bestellen kan tot woensdagavond, maar is niet verplicht. Uw bestelling wordt vrijdags tussen 18 en 20 uur bezorgd. We bezorgen per bakfiets of met de fietskar en alleen in Zutphen en Warnsveld.

Kosten en betalen

De bestellingen, die u via Eten uit de Buurt plaatst dient u vooraf te betalen. De prijzen van de producten zijn gelijk aan de prijzen in de boerderijwinkel of op de markt. Per levering wordt 1 euro in rekening gebracht.

Samen boodschappen doen

Een van de motto’s van Eten uit de Buurt is “Samen boodschappen doen”. Als deelnemer aan Eten uit de Buurt kunt u meedraaien als vrijwilliger in ons project. Zo blijven de kosten laag en maakt u kennis met mensen uit uw buurt. Helpen echter is niet verplicht en mag zeker geen reden zijn om niet mee te doen. Aanmelden als vrijwilliger kan via vrijwilligersetenuitdebuurt@gmail.com .

Opgeven

Als u mee wilt doen kunt u uw naam, adresgegevens en telefoonnummer sturen naar etenuitdebuurt@gmail.com . U kunt zich ook opgeven door het formulier in te vullen. Vermeldt u dan uw adresgegevens in het vakje opmerkingen. Zodra uw gegevens binnen zijn ontvangt u de nieuwsbrief en een link naar uw persoonlijke bestelpagina.

Goed om te weten is dat Eten uit de buurt een bezorgcollectief is en geen (commerciële) handelsonderneming. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit dragen producenten en consumenten gezamenlijk. U koopt rechtstreeks bij de producent. Mocht er iets aan schorten neem dan ook contact op met de producent en zoek samen naar een oplossing.

Wij wensen u veel lokaal eetplezier.

Iekje, Eline, Christina, Joyce & Bart

Eten uit de Buurt

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>