Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Repair Café werkt bij Buurtservice

Afgelopen woensdag 13 november was het Repair Café weer volop actief. Veel diverse “kapotte” spullen, meegenomen door bezoekers werden gerepareerd door de mensen van het Repair Café. De sfeer was wederom gemoedelijk en gezellig. Het was dan ook een komen en gaan van mensen.

Het was voor de tweede keer dat het Repair Café in Zutphen plaats vond. Deze keer bij Buurtservice in het Waterkwartier, georganiseerd in samenwerking met de Stadswerkplaats Zutphen. Veel bezoekers, zo’n 40 mensen, kwamen met diverse spullen in de hoop, dat ze nog weer gemaakt konden worden. En onderwijl kon men genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en een praatje.

Zo kwam er een man met een nog echte, oude bandrecorder van vroeger met videobanden uit de jaren ’50 en ’60. Dit was van grote emotionele waarde voor deze meneer. Daarnaast werden er kleine reparaties uitgevoerd aan onder meer een fiets, stoel en een kapotte tas, die weer gereed voor gebruik gemaakt werden. Ook waren er mensen die met een naaimachine, scheerapparaat e.d. kwamen. Hier werd vervolgens ook met veel precisie en concentratie gezocht naar de oplossing, zodat er weer iemand met een lach en een werkend apparaat de deur uitging.

Een geslaagde middag, voor herhaling vatbaar en dat gebeurt dan ook. Het volgende Repair Café is op 14 december 2013 bij de Stadswerkplaats te Zutphen, de Waarden 309.

Ook voor eenvoudige fietsreparaties kun je terecht bij het Repair Café.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>