Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Succesvol Repair Café krijgt vervolg

Zutphen – Na het succesvolle eerste Repair Café in de Zuidwijken kunnen mensen deze keer met hun te repareren spullen terecht bij Buurtservice op woensdag 13 november. Van 13:00 tot 16:00 uur opent het Ketelhuis aan de Mozartstraat 74 haar deuren en helpen de aanwezige reparateurs kapotte meubels, elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed te repareren.

Tijdens dit eerste Repair Café op 13 oktober jl. waren er veel mensen met elektrische apparaten. Hoewel juist deze in een aantal gevallen niet te repareren bleken, ging toch vrijwel iedereen blij naar huis. ‘Nu is in ieder geval duidelijk dat er niets meer aan te doen is.’ En het geeft veel meer voldoening dit met eigen ogen te zien dan een berichtje van de fabrikant te krijgen.
Maar nog veel leuker is het om iets mee naar huis te nemen wat wél weer bruikbaar is, helemaal als je daar zelf aan meegeholpen hebt. Die lievelingstrui met mottengaatjes bijvoorbeeld, het koffiemolentje wat nog van oma komt, houten laatjes die uit elkaar gevallen zijn en een tas die met een stuk klittenband weer prima functioneert.

 

Iedereen heeft wel spullen thuis die kapot zijn. Een metalen verbinding die knapt, kleding waar de rits van kapot is of een broek die eigenlijk te lang is, een lekke fietsband of nietmachine die niet meer niet. Onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet!’ worden er op allerlei plekken in Nederland Repair Cafés georganiseerd. Ze hebben als doel om de hoeveelheid afval te verminderen, weer te leren repareren en elkaar te ontmoeten. De reparaties zijn gratis, de reparateurs zetten zich vrijwillig in, maar een bijdrage voor de onkosten wordt wel erg gewaardeerd.

Het Repair Café Zutphen is een samenwerking tussen Buurtservice en de Stichting Stadswerkplaats. De volgende data staan inmiddels gepland. Op zaterdag 14 december verzorgt de Stichting Stadswerkplaats het Repair Café in de voormalige voetbalkantine van FC Zutphen, de Waarden 309. Daarna is het weer de beurt van Buurtservice op woensdag 15 januari in het Ketelhuis. Steeds van 13:00 tot 16:00 uur. Kijk ook eens op www.repaircafe.nl.

Reparateur en bezoeker tijdens 1e repair café in actie.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>