Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Werkgroep groen & eetbaar voor klimaat, biodiversiteit en klein geluk

Tijdens de Open Space op 10 oktober is er een begin van een werkgroep eetbaar groen/eetbare torenstad/smaakvol Zutphen gevormd. Bij deze de samenvatting:

Ons doel: meer eetbaar groen in en om de stad, meer contact met de natuur

Want: gezonder (voedselindustrie niet altijd veilig, E935 bv giftig) , mensen worden er gelukkiger van, meer aarding, binding, meer biodiversiteit

Waar: braakliggende terreinen (A), openbaar groen (B) en eigen tuintjes (C)

Om dit voor elkaar te krijgen is meerdraagvlak nodig.
Ideeën:

• ‘Voedselcafé’ organiseren, waarin er ruimte is voor uitwisseling van info, kennis, zaden

• Instapcursus avond met Inigo: hoe begin ik een moestuin? En Ishi: kiemplentjes in huis en op balkon

• Bij voldoende interesse lang weekend of tien avonden cursus permacultuur

Hiervoor is een praktijkplek nodig, liefst een stuk grond in de stad. Bv Bongerspad waar al oude fruitbomen staan, een stukje grond nabij het Middenhuis in Leesten, stuk grond via Rene.

Dit helpt doel A en C

Ook meer kennis van oude groenterassen, houdbare groenten en cursusavond over bv inmaken

Tav doel B: er zijn al fruitbomen, maar niemand plukt. Idee: bord ophangen in seizoen: ‘Pluk mij!’

Planning

Inventarisatie groen ieder in eigen buurt
Begin volgend jaar info avond, in voorjaar langere cursus.

Interesse om mee te doen? Zoek contact met Tjitske Ypma 06-41496165 tjitskeypma@yahoo.com

Verdere initiatiefnemers: Bart Bregman, Dorien Bogerd , Inigo Henning, Joke Brongers en Helma Roell

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>