Agenda

Voor agenda nieuws kijk op www.zuuth.nl

Film COLONY

colonyMet de film Colony geeft de werkgroep Bijen en Biodiversiteit de aftrap voor de campagne Zutphen Bijenstad. Het doel van de campagne is om de bijen in Zutphen en omgeving te ondersteunen. Dat gaat gebeuren door zorg te dragen voor voldoende planten, bomen en struiken, die bijen voedsel verschaffen. Daar kan iedereen in eigen tuin of balkon aan bijdragen. Meer informatie volgt op de website www.zutphenbijenstad.nl (vanaf medio april) en op de pagina van de werkgroep..
Bijen spelen een cruciale rol in de land- en tuinbouw en dus in de voedselketen. Kort gezegd: zonder bijen geen bevruchting, zonder bevruchting geen oogst. Sinds enkele jaren worden de bijen echter getroffen door een angstaanjagend hoge sterfte gedurende de wintermaanden. Dit fenomeen dat ook wel Colony Collapse Disorder (CCD) wordt genoemd, heeft wereldwijd geleid tot een dramatische teruggang van de bijenpopulatie. Een ramp voor de bijen, maar ook voor onze voedselproductie en de biodiversiteit.

Colony (2009) is een feest voor het oog. Micro-opnames van bijen, bloemen en bomen. Kunstzinnig gestapelde bijenkasten en imkers die op een indringende manier in beeld zijn gebracht. De regisseurs, Carter Gunn en Ross McDonnell, belichten het onderwerp vanuit de positie van de bijenhouders.

De film duurt 82 minuten en is Engels gesproken (niet ondertiteld).
plaats: De Kaardebol, Harenbergweg 1, Zutphen
toegang: € 5,00 of 10 Nappen, incl. koffie en thee